Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robota kuchennego Monsieur Cuisine
- keksówkę o długości ok. 26 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
Przygotuj wcześniej:
Olej kokosowy przechowujemy w temperaturze pokojowej.
Sposób przygotowania:
KROK 1: MIESZANIE MOKRYCH SKŁADNIKÓW
Do pojemnika miksującego włożyć olej kokosowy o temperaturze pokojowej i roztapiać go (z zatkniętą miarką) 3 minuty/prędkość 1/60°C. Dodać syrop klonowy i 350 ml wody o temperaturze pokojowej i mieszać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 5.
KROK 2: ŁĄCZENIE MOKRYCH I SUCHYCH SKŁADNIKÓW
Dodać ziarna słonecznika, siemię lniane, migdały, płatki owsiane, nasiona chia, łupiny babki jajowatej i 1 łyżeczkę soli. Mieszać składniki (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/1 minuta/prędkość 3. Masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika i ponownie mieszać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/30 sekund/prędkość 3.
KROK 3: FORMOWANIE CHLEBA
Formę keksową wyścielić papierem do pieczenia. Masę przekładać porcjami do formy, mocno przyciskając każdą porcję. Ciasto w formie odstawić pod przykryciem na 8 godzin.
KROK 4: PIECZENIE CHLEBA
Rozgrzać piekarnik do 175°C. Piec chleb 20 minut, wyjąć z formy razem z papierem, umieścić na blasze i piec jeszcze 35 minut. Chleb ostudzić na kratce do ciasta. W szczelnie zamykanej puszce chleb zachowuje świeżość 5 dni.
RADY
Pokrojony na kromki life changing bread bez problemu daje się zamrażać.
Migdały można zastępować orzechami laskowymi, orzechami brazylijskimi i orzechami włoskimi.
Zobacz podobne
przepisy
Chleb orkiszowy
Niezwykle prosty w przygotowaniu i sycący chleb orkiszowy z dodatkiem ziaren. Idealny do przygotowania kanapek dla całej rodziny.
Rwany chlebek ziołowy
Rwany chleb z keksówki? To niecodzienny przepis na domowy chleb z dodatkiem aromatycznego masła ziołowego. Wypróbuj i zaserwuj na leniwe sobotnie śniadanie lub w czasie domówki ze znajomymi.
Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
Przekonaj się, że pieczenie bez glutenu nie musi być trudne! Przygotuj bezglutenowy chleb z ziarnami według przepisu Pawła i ciesz się smakiem domowego pieczywa, z którym każde śniadanie nabiera wartości.
Irlandzki chleb sodowy
Tradycyjny irlandzki chleb bez drożdży przygotujesz dzięki prostemu przepisowi Pawła! Wykorzystaj sodę i sekretny składnik, by cieszyć się smakiem domowego pieczywa!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Penne z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
- Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
- Bułeczki wielkanocne
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- 4 sposoby na frytki i dipy
- Sernik bez spodu
- Sernik japoński
- Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
- Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
- Chleb bezglutenowy z samych ziaren
- Chlebek bezglutenowy, ryżowy
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Wegańskie nuggetsy z jackfruita
- Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
- Proteinowe mango lassi
- Konfitura truskawkowo-porzeczkowa
- Proste ciasto z truskawkami
- Ogórkowa agua fresca
- Gryczane kaszotto z marchewką, nerkowcami i pieczarkami
- Gołąbki z mięsem mielonym w sosie z pomarańczy
- Udka perliczki z pomarańczą i rozmarynem
- Zielony falafel burger
- Łosoś z salsą z botwinki i maślanymi szparagami
- Szparagi w cieście twarogowym z trzech składników
- Drożdżówki z marcepanem i brzoskwiniami
- Szaszłyki z jagnięciny
- Chlebek z pesto i kabanosami
- Biszkopt z białek
- Uda gęsi z jabłkami i grochem smażonym z kapustą
- Kotlety śledziowe
Komentarze (0)