Czekoladki z masłem orzechowym i bez dodatku cukru

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • papilotki lub silikonowe foremki do muffinek
  • pędzelek

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ

Czekoladę siekamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 8. Następnie zgarniamy ją ze ścianek i roztapiamy – w tym celu zmieniamy ustawienia na gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 minuty / temperatura 60°C / obroty 8.

KROK 2: WYPEŁNIAMY PAPILOTKI CZEKOLADĄ

Roztopioną czekoladą smarujemy dno i boki papilotek lub silikonowych foremek. Na dnie każdej z nich warstwa czekolady powinna być troszeczkę grubsza. Resztę czekolady przechowujemy w ciepłym miejscu, aby pozostała dość płynna. Gotowe czekoladowe foremki przekładamy do lodówki, aby stężały.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE ORZECHOWE

Erytrol przesypujemy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy go na puder, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 10. Następnie do pojemnika dodajemy masło orzechowe i sól i składniki mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6.

KROK 4: NADZIEWAMY CZEKOLADKI

Czekoladowe foremki wyjmujemy z lodówki. Następnie nadziewamy je masą orzechową, wyrównujemy jej powierzchnię i całość zalewamy pozostałą czekoladą, której powierzchnię także wyrównujemy. Gotowe czekoladki ponownie chłodzimy przez chwilę w lodówce, aby czekolada stężała.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!