Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię
- wyciskarkę do czosnku
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY KASZĘ
Kaszę gotujemy według opisu na opakowaniu.
KROK 2: SMAŻYMY SZPINAK
Na patelni rozgrzewamy olej, dajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy, aż szpinak całkowicie „zwiędnie”. Następnie zdejmujemy go z patelni i odstawiamy na bok.
KROK 3: SMAŻYMY PIECZARKI
Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy je na patelnię, na której wcześniej smażyliśmy szpinak, i solimy, aby puściły wodę. Smażymy do momentu, kiedy cała woda odparuje, a pieczarki się podsmażą.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Ugotowaną kaszę przekładamy do miski. Dodajemy pieczarki, szpinak i odcedzoną czerwoną fasolę. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Kasza gryczana z podsmażaną marchewką
Kasza gryczana niepalona ma delikatniejszy smak niż palona, dlatego świetnie łączy się z maślaną marchewką. Wypróbuj nasz przepis na prosty i pożywny obiad dla całej rodziny. Wystarczy kilka składników i gotowe!
Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem
Wypróbuj przepis Karola na łatwy i pożywny deser – z pieczonych jabłek, kaszy jaglanej i jogurtu ze skórką pomarańczy!
Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Indyk caprese
- Makaron z sosem brzoskwiniowo-pomidorowym
- Biała kiełbasa nadziewana śliwkami z grilla
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Sok „Zielony Detoks”
- Papiloty z dorsza
- Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym
- Pizza z czekoladą
- Słodka pizza owocowa
- Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
- Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej z szałwią i szparagami
- Filet z pstrąga łososiowego z sosem maślanym i zapiekanką bakłażanowo-pomidorową
- Chili sin carne con tofu
- Pieczone gołąbki z sosem musztardowym
- Masło kasztanowe
Komentarze (0)