Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę o drobnych oczkach
KROK 1: Kroimy i podsmażamy warzywa
Seler i ziemniaki kroimy w talarki, cebulę w drobną kostkę a marchewkę w julienne. Pokrojone warzywa podsmażamy w rondelku na rozgrzanej oliwie przez ok. 3-5 minut.
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i smażymy przez kolejną minutę.
KROK 2: Gotujemy zupę
Podsmażone warzywa zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
KROK 3: Dodajemy resztę warzyw
Dodajemy cukinię pokrojoną w słupki, zielony groszek i grubo posiekany groszek cukrowy. Pietruszkę i bazylię siekamy, dodajemy do zupy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 4: Podajemy zupę
Zupę podajemy z kleksem jogurtu i porcją pesto. Z wierzchu posypujemy parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach i skrapiamy oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa krem z cukinii z grzankami
Szybka w przygotowaniu zupa z cukinii z grzankami z serkiem i czosnkiem niedźwiedzim na pewno zachwyci Cię wyjątkowym smakiem!
Zupa jarzynowa z pastą ziołową
Pyszna zupa z doskonałą pastą z pietruszki, bazylii, parmezanu i orzeszków pinii!
Zupa z cukinii z kurkami
Doskonałe połączenie cukinii i kurek! Przygotuj doskonałą zupę, którą wykonasz w kilka chwil!
Letnia zupa jarzynowa z ciecierzycą
Sycąca zupa z kawałkami kolorowych warzyw pokrojonych w kostkę, ciecierzycą oraz dodatkiem białego wytrawnego wina.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Biszkopt - przepis podstawowy
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia
- Sałatka z owocami morza
- Wegańskie eklerki z kremem cytrynowym
- Sernik z rabarbarem
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Rosyjska zupa ogórkowa z kaszą pęczak
- Sałatka ze szparagami i serem pleśniowym Blu Fou
- Wegańskie klopsy warzywne
- Gofrowe kanapki z serkiem i marynowaną cebulką
- Ciasto na pizzę
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
- Zupa z zielonych szparagów z kiełkami i twarogiem
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Sałatka z bakłażana z dressingiem z jogurtu koziego
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Sałatka z krewetek z sosem z limonek
- Tartaletki owocowe z kremem cytrynowym
- Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Sałatka z bakłażana z twarożkiem podwędzanym sianem
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Hummus bowl
- Sałatka z topinamburem
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Kuleczki z koziego sera
Komentarze (1)
1486 dni temu
przepyszna :) polecam!
odpowiedz