Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szczypiorek drobno posiekaj. Tuńczyka odsącz z zalewy. Oba składniki przełóż do dużej miski. Dodaj jajka i mąkę. Przypraw ostrą i słodką papryką. Posól do smaku. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj więcej mąki.
Na patelni rozgrzej olej. Z masy uformuj kotleciki i smaż z dwóch stron, aż nabiorą złotego koloru.
Miąższ awokado i cebulę pokrój w drobną kostkę. Pomidory pozbaw pestek, miąższ pokrój w kostkę. Ostrą papryczkę bez pestek posiekaj. Warzywa połącz, dodaj sok z limonki. Kolendrę drobno posiekaj i dodaj do salsy.
Jak podawać
Kotleciki serwujemy z dodatkiem przygotowanej salsy.
Zobacz podobne
przepisy
Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą
Tuńczyk w zupełnie nowej odsłonie – w postaci sycących wytrawnych muffinów z dodatkiem kukurydzy, sera i pietruszki.
Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.
Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu
Pyszny sposób na bezmięsne kotlety, które wyczarujesz z twarogu, kaszy i cebuli. Ten smak docenią nie tylko wegetarianie.
Kotleciki z łososia
Sposób na oryginalny obiad z rybą w roli głównej: filet z łososia w formie pysznych małych kotlecików o delikatnym smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg łososiowy w pomarańczowo - rodzynkowym sosie
- Kotleciki z łososia
- Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
- Grillowane kebabczety wołowe
- Krewetki w cieście
- Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
- Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- Łososiowe fajitas
- Empanadas z tuńczykiem i oliwkami
- Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
- Schab ze smażonymi bananami
- Cassolette z łososiem i ziemniakami
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Filety rybne z pikantną salsą pomidorową
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Jabłkowy chutney z piwem
- Wegańskie ciasteczka brownie
- Sernik na zimno z masłem orzechowym i kajmakiem
- Kurczak pieczony z bekonem i purée maślanym
- Karkówka z imbirem i sosem sojowym
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Domowy chleb tostowy z masłem orzechowym i bananami
- Placek kokosowo-malinowy
- Tarta rabarbarowa
- Kurczak w kiszonej kapuście z curry
- Zupa jarzynowa z klopsikami
- 3 sposoby na jesienne śniadanie
- Pampuchy drożdżowe z sosem śliwkowym
- Pęczak z orzechami i pieczarkami
- Udka w kiszonej kapuście z purée kaparowym
Komentarze (6)
3521 dni temu
Nie wiem czy coś zrobiłam nie tak, czy po prostu nie w moim guście, jakieś "plastelinowe" mimo, że nie dodałam wiele mąki tyle tylko aby mi się nie rozleciały...
odpowiedz
3659 dni temu
Mi kotlety bardzo smakowało i nie były w ogóle suche. Dodałam jedynie kilka czarnych oliwek. Bardzo fajne, szybkie i lekkie jedzonko! ;)
odpowiedz
3819 dni temu
PRZEPIS JEST OK , ALE BRAKUJE TAM EWIDENTNIE MUSZTARDY DIJON , PONIEWAŻ BEZ NIEJ KOTLETY SA SUCHE I MAŁO WYRAZISTE .
odpowiedz
3915 dni temu
przepis dzisiaj wyprobowalam, kotlety sa niesmaczne. nie polecam
odpowiedz
2443 dni temu
Pewnie, że nie będą smaczne - smak skutecznie zabije mąka. Należy użyć bułki tartej. Osobiście mieszam bułkę tartą z mlekiem i dodaję do tuńczyka + jajka + przyprawy i już. Mąka - nie polecam.
3933 dni temu
Ciekawy pomysł na kotleciki, kupiłam dziś w lidlu tuńczyka do pasty, ale takie kotleciki też wypróbuję.
odpowiedz