Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szklankę z gorącą wodą
- blender kielichowy
- tarkę o drobnych oczkach
- lejek
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZAJĄCA
Jak najostrzejszy nóż zanurzamy w gorącej wodzie. Następnie go osuszamy i delikatnie odcinamy nim jedno ucho zająca z czekolady.
WSKAZÓWKA! Aby czekolada się nie pokruszyła, warto odcinać ucho stopniowo, po każdorazowym nacięciu należy ponownie zanurzyć nóż w gorącej wodzie.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL
W kielichu blendera umieszczamy serek wiejski, mleko, ekstrakt waniliowy i pociętego na mniejsze kawałki banana. Następnie do składników ścieramy skórkę z cytryny i dodajemy 1 łyżkę soku. Całość dokładnie blendujemy.
KROK 3: PODAJEMY KOKTAJL
W obciętym uchu czekoladowego zająca umieszczamy lejek i wlewamy przez niego gotowy koktajl. Napój serwujemy z długą słomką wetkniętą w ucho zająca.
Zobacz podobne
przepisy
Koktajl bananowy
Za pomocą miksera możesz wyczarować pyszny koktajl z lodami i bananami – idealne letnie orzeźwienie.
Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
Intensywnie malinowy, elegancki deser z lodami i dodatkiem czerwonego wina zachwyci Ciebie i Twoich gości!
Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy
Słodki owocowy napój o kremowej konsystencji i kuszącym kolorze… a do tego bomba witaminowa! Polecamy na gorące dni.
Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
Dla fanów truskawkowych smaków - doskonały koktajl oraz truskawki w chrupiącej czekoladzie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Koktajl sernikowy z malinami
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Zielony koktajl
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
- Wzmacniający, białkowy shake lamparta
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
- Mrożona matcha latte
- Proteinowe mango lassi
- Kanapka z wędlinami iberyjskimi
- Kanapki rybki
- Precel z łososiem
- Omlet sojowy z warzywami
- Precel z szynką
- Szparagi zawijane w szynkę
Komentarze (0)