Szparagi zawijane w szynkę

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • sito

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Jarmuż szarpiemy na drobniejsze kawałki, kładziemy go wraz z całymi łodygami szczypiorku na sicie i przelewamy gorącą wodą, aby zmiękły.

KROK 2: ZWIJAMY ROLADKI

Każdy plaster szynki smarujemy łyżką ajwaru i kładziemy na nich po równo jarmuż. Następnie szparagi odsączamy z zalewy, układamy na brzegu szynki i całość zwijamy w roladkę. Gotowe roladki przewiązujemy łodygami szczypiorku.

WSKAZÓWKA! W tej przekąsce dobrze sprawdzą się dość duże plastry szynki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    8 dni temu
    Czy można użyć zielonych grillowanych szparagów ze słoiczka? I czy można zastąpić czymś jarmuż, np rukolą bądź inną sałatą?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4 dni temu
    Jak najbardziej można wymienić szparagi, chociaż zmieni to delikatnie smak tej przekąski. Jarmuż oczywiście też można zastąpić, najlepiej na rukolę, jednak również wpłyniemy na smak dania.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!